Assalamualaikum wbt.

Halo.. halo.. jumpa lagi Kak Rinn ye. Cuti-cuti ni awak semua buat apa? Akak hari ni menyapu dan mengemop 1 rumah. Dari tingkat bawah sampai ke tingkat atas. Terasa hebat dan kuat. Padahal dulu akak tak macam itu.

sakit kepala yang amat sangat

Migraine; sakit kepala

Kak Rinn ni dulu cepat sangat penat. Badan letih lesu. Tak bermaya. Migraine lagi. Kalau awak pernah follow blog akak, awak mesti tau yang akak ni ada talasemia. Carrier je tau. Biasanya orang yang ada talasemia ni akan mudah rasa penat, letih dan HB low sokmo. Itulah yang berlaku kat Kak Rinn ni. HB tuh hemoglobin ye. Kepekatan darah.

Masa pregnantkan si kembar, HB Kak Rinn low sangat. Apa je yang nurse suruh makan akak makan. Tapi, HB masih low. Akak rasa down juga masa tu. Jadi, akak pun cubalah google segala informasi berkaitan dengan talasemia. Kebetulan pula ada seorang sahabat maya acik perkenalkan akak dengan vitamin B-Complex. Akak pun cubalah makan B-Complex. HB macam itu jugalah. Maintain macam bulan sebelumnya. Tidaklah drop lagi. Tapikan, itulah. Belum rasa nak join ahli lagi. Sebab tak nampak berkesan pada akak.

Bila dah sampai seru nak serah diri dekat hospital, akak dok google pasal set berpantang. Macam-macam ada. Tapi, tak rasa nak beli. Tak berjiwa kata orang. Mungkin Allah SWT tu memang nak Kak Rinn cuba set berpantang Shaklee kot. Dengan izin-Nya, akak pun cubalah order dengan sahabat maya akak. Tinie Badri namanya. Dialah puncanya. memang dia! pandai dia pujuk akak sampai jadi ahli.

Set pantang shaklee

Set Berpantang

Dalam set berpantang ni, akak paling suka ostematrix. Kenapa? Awak bayangkanlah. Kak Rinn ni beranak kembar. Tidur confirm tak cukup. Sepanjang tempoh berpantang 44 hari, akak tidur tak cukup jam. Jadi panda. Sekejap abang bangun nak susu. Kejap lagi adik pula nak susu. Boleh kata selang sejam. Nangis akak. Nasib baiklah ada emak yang diterbangkan khas dari kampung. Berbalik kepada cerita ostematrix tadi. Akak makan 4 biji sebelum tidur. Wah! esok pagi bangun rasa cergas semacam walaupun tidur tak menentu.

Lepas dah habis pantang, Kak Rinn teruskan consume ostematrix ni. Apa yang akak perasan, akak dah lama tak migraine. sakit kepala beransur-ansur pulih. MC? EL? pun dah kurang. Sepanjang tempoh 2 tahun consume ostematrix ni, boleh dikiralah berapa kali akak pergi klinik. Kalau boleh, tahun depan akak nak bebas sepenuhnya daripada migraine. Tak nak dah sakit kepala lama-lama. Seksa tau. Kalau awak ada migraine, awak mesti tau betapa terseksanya diri bila migraine melanda. Rasa nak cabut kepala letak dalam peti beku.

Alhamdulillah. Segalanya dengan izin Allah SWT jua. Awak nak sihat macam Kak Rinn?

Akak kan Pengedar Shaklee Shah Alam. Awak tanya. In Shaa Allah akak jawab.

Jangan lupa contact akak ya. 

Rinn Azrinah – 012 267 6315

FB : Rinn Azrinah

IG : Rinn Azrinah

C.O.D : Alam Budiman, Nusa Rhu, Cahaya SPK, Sunway Kayangan, Bukit Jelutong, Meru, Kompleks PKNS, Plaza Alam Sentral, Sacc Mall dan kawasan yang berhampiran.

Pos laju ke seluruh Malaysia.

Assalamualaikum wbt.

Macam dah lama Kak Rinn tak halo-halo u all kan?. Ok, bagi warga Shah Alam yang masih tercari-cari supplement @ makanan kesihatan yang terbaik dan tak tahu nak cari di mana, jangan risau. Akak boleh bantu. Akak kan Pengedar Shaklee Shah Alam. In Shaa Allah. Awak tanya akak jawab.

mencari Pengedar Shaklee Shah Alam

Pengedar Shaklee Shah Alam

Kak Rinn mula terjebak dengan Shaklee ni pada tahun 2014. masa tu tengah mengandungkan si kembar. HB low sokmo. Mula-mula order melalui seorang sahabat maya. Belum ada perasaan nak jadi ahli lagi. Tapi, lama-kelamaan terjatuh cinta pula. Nak dijadikan cerita, sebelum serah diri ke Hospital Sg. Buloh, Akak dah siap-siap order set berpantang dengan seorang lagi sahabat maya yang namanya Tinie Badri. Perkenalan dari asamboi membawa ke dunia Shaklee. Dia berjaya menyebabkan akak terjebak dalam ini cerita Shaklee. Maka jadilah Kak Rinn ahli Shaklee.

Akak paling suka dengan pengisian rohani dalam Shaklee di bawah group kelolaan mami tinie, ummi mai… belum pernah akak jumpa mana-mana MLM yang memberi penekanan dalam pengisian rohani.. Sedikit demi sedikit berlaku perubahan dalam diri ini… solat 5 waktu.. alhamdulillah! walaupun ada ketikanya tertinggal jugak.. tapi bila dah tertinggal, gantikan la… qada’.

Pengedar Shaklee Shah Alam

Pengedar Shaklee Shah Alam

Kak Rinn dulu selalu mengalami migraine yang sangat teruk. Sampai dua tiga hari seksanya. Macam nak hantuk kepala kat dinding tapi selepas 2 tahun amalkan makan ostematrix dan vitamin b-complex / omega guard. Akak dah nampak kesannya. Migraine under control. EL / MC pun kurang. Akak share apa yang akak yakin untuk share dengan semua orang. Akak share sebab acik nak kita sama-sama sihat. Apa-apa saja yang mendatangkan kesan yang sangat baik, akak tak ragu-ragu nak share.

Akak kan Pengedar Shaklee Shah Alam. Awak tanya. In Shaa Allah akak jawab.

Jangan lupa contact akak ya. 

Rinn Azrinah – 012 267 6315

FB : Rinn Azrinah

IG : Rinn Azrinah

C.O.D : Alam Budiman, Nusa Rhu, Cahaya SPK, Sunway Kayangan, Bukit Jelutong, Meru, Kompleks PKNS, Plaza Alam Sentral, Sacc Mall dan kawasan yang berhampiran.

Pos laju ke seluruh Malaysia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...