PERCUBAAN PERTAMA!

Kesian mama tengok dia beria-ia nak pakai kasut sendiri..pakai kasut mama pula tu..besar.. kaki dia kecil je… tak padan langsung! Finally, berjaya juga dia memakai kasut itu…Usaha tangga kejayaan!Zahraa ni 1 je perangai dia..kalau dia tak berjaya buat apa yang dia nak tu…memang dia mengamuk…nenek dia kata ikut perangai mama

INGIN MENGERTI

Ingin mengertiorang itu berkata tentang apa?tentang siapa? Ingin mengertidia sebenarnya berkata tentang apa?tentang siapa? Ingin mengertiapa yang diperkata?Siapa yang diperkata? Ingin mengertimengapa diperkata?mengapa terus berkata?

ANEH!

Sangat aneh!orang itu masih terus berkata-katatanpa henti…tidakkah dia terasa penat? Sangat aneh!orang itu tetap terus bersuarawalau tiada siapa ingin dengar..tidakkah dia perlukan rehat? Sangat aneh!orang itu ingin terus bersuaratanpa arahantidakkah dia jemu?

DIA DAH SIHAT!

Alhamdulillah! anak mama dah sihat…Dia dah kembali ceria seperti sebelumnya..Tapi, mama terpaksa potong pendek rambut dia..Itu pun atas persetujuan papa dia juga..Anak mama tu tak sesuai berambut panjang..Rambut panjang sikit je macam-macam penyakit datang…Astaghfirullah! janganlah kata mama syirik…Memang penyakit tu datang dari tuhan..tapi, kita pun tak tahu apa perantaranya kan?Macam

DIA DEMAM…

Masuk hari ni dah 2 hari mama terpaksa cuti.Bukan apa!Zahraa kena food poisoning..Demam… Ibu-ibu di luar sana mesti risaukan tengok anak tak sihat..Demam tak kebah…Lepas makan ubat… dia sihat…Bila kesan ubat dah habis…Dia demam lagi…risau tau…nak menangis pun ada..Kalaulah kita boleh ambil kesakitan itu daripada anak-anak kita kan bagus..Kesian anak-anak

AKAN DATANG!

Insya Allah! Zahraa bakal dapat adik.Soon! tapi, bila?biarlah dirahsiakan dulu ye….Mama dah mula biasakan panggil Zahraa kakak..Time dia menyusu… dia suka usap perut mama.then, cakap “adik..adik… adik tido”…cute je dengar dia cakap macam tu… You all kira sendirilah ye…. ehehe… Tak dapat nak bayangkan bila baby dah lahir nanti…Sebab Zahraa

Scroll Up