ALPA!

Kau tahu apa tentang Israk Mikraj?Kau tahu apa maknanya?Kau tahu cerita di sebaliknya? Maaf!Jika kau tanyakan padaku…Kau silap orang…Aku juga tak tahu! Tapi..bukan maknanya aku tak ambil tahubukan aku tak ambil pusingAku tahu…Aku faham Cuma…Aku sering alpa!

LUKISAN WAJAH

Tak sangka!Walaupun baru 2 tahun..Zahraa dah boleh lukis muka orang..Tapi, tak tahulah pula muka siapa yang dilukisnya.. Kira Ok juga lukisan tu…kali ke-2 lukis… dah tak jadi..hehhee…. Tak pe! tak pe!Cuba lagi…Mama tak marah pun!Mama marah bila kakak nakal je..Sekarang dah kena biasakan panggil dia kakak….

BANYAK CAKAP!

Budak ni dah makin besar..  Makin banyak cakap.  Cuma, dia belum pandai bercakap dengan betul…  Dan, dia juga suka sangat mengajuk cakap orang.  Tak kiralah siapa.  Dia dah pandai buat bunyi anjing… uu..uu..uu….  Buat bunyi lembu pun dah pandai… mooooo…. Dia sudah pandai kayuh basikal.  Sendiri! tak perlu tolak.  Dia

PENJELASAN!

Aku tension setiap kali orang bertanya kenapa tak belajar driving? Rugilah kalau macam tu.. Kalau diikutkan hati, aku memang teringin nak drive kenderaan sendiri.. Aku nak belajar driving.. Tapi, orang lain tak tahu masalah aku.. Trauma yang aku hadapi… Orang lain tak alami apa yang aku alami.. Orang lain cuma

CITA-CITA

Kamu ada simpan lagi tak buku kemajuan pelajar masa sekolah dulu? Aku dah tak tahu simpan kat mana. Dah kena gigit dengan tikus kot.. Maklumlah! dah berapa tahun dah aku tinggalkan bangku sekolah. Kalau buka page yang terakhir, perasan tak column yang ada tanya cita-cita tu? Time aku belajar dulu,

Scroll Up