Cuti raya..

Isu yang sentiasa hangat setiap tahun… Aku rase kat tempat korang pun same kan? mesti berebut nak cuti raye sebelum & selepas raye.. kat tempat aku nih, tak bleh amik direct cam gitu.. kite orang kene amik sebelum atau selepas raye…

Gile kan? time raye tuh laa orang nak beraya.. amik cuti sebelum raye tuh nak buat ape? nak buat kuih raye? idak lerr kan? ade gak yang jenis nak bolot dedua.. sebelum & selepas.. orang cam gini memang tak bleh nak buat ape laa kan.. kite bagi je dia semua… balun sensorang…

tapi, sebab tahun nih aku nak balik raye kat Sabah nun.. sorry to say laaa… aku amik sebelum & selepas ko… ade brannn nak bunyik lebih2? kang aku fire kang! kalo nak suh aku amik sebelum or selepas.. memang nak kene maki ngan aku… aku da 3 tahun tak balik raye kat Sabah tau…. nak ganti tiket flight aku tuh?… tak kan?… so, bagi lerr aku cuti sebelum, semasa & selepas raye yee… huhu…

Kampung aku memang laaa tak jauh… lebih kurang 2 1/2 jam jerr… tapi tambang tuh hah…. ko pun tak sanggup kan nak ganti? hah! kampung ko tuh walaupun 7-8 jam perjalanan.. tapi masih bleh naik kete kan?… cuti2 lain masih bleh balik kan?… aku? time raye tuh laaaa nak kene balik… jangan lerr nak berebut ngan aku jerr… bagi aku balik k… nanti kalo aku rajin ke… aku bagi lerr ole2 kat korang nanti… ok… cau cincau… eh! pose…. uhuk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: RinnAzrinah

princesseryna.blogspot.com akudiazahraa.blogspot.com suarahatiberkata.blogspot.com hanirzamiharbi.com itu semua aku yang punya...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge