Ambuyat? ape tuh? korang mesti tertanya2 kan? ape dia ambuyat tuh.. ok!.. click sini, sini dan sini ok!… pas nih, kompom korang tau ape dia ambuyat tuh.. Korang pi baca kat sana la erk… aku malas nak taip panjang2.. huhu..

 

Last week, aku saje jerr taip2 perkataan ambuyat kat youtube tuh.. aik! ade rupanya…

 

harap2 pas nih bleh la aku try masak sendiri… hehehe…

selama nih kan… aku cuma harapkan mak aku je yang masakkan untuk aku.. aku suka makan.. tapi, nak masak tak reti… hehe… Insya Allah! pas nih aku try laaa…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 responses to “Ambuyat? apa tuh?”

  1. Heard of this dish, originating if I am not mistaken from Brunei. I have not tasted before though when I was in Brunei I had a chance.

  2. jal says:

    apakah sebenarnya ambuyat tu yer, aku tak paham boleh ke makan benda tu??

    Jal ajak baca ni SemakanKeputusan PTPTN

    • RinnAzrinah says:

      ambuyat tuh sejenis makanan yang bleh didapati di Kepulauan Borneo.. nak makan ambuyat nih kena cicah ngan kuah… then, telan.. jangan kunyah… ambuyat nih x de rasa… yg bagi rasa tuh kuah dia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Post Navigation