Macam da lame gak kan aku tak update pasal budak kecik 2 orang tuh… so far, tak de ape2 yang menarik laa yang bleh aku share ngan korang untuk sementara waktu nih.. cuma cerita2 biasa je..

Semalam, si kakak da 3 tahun 8 bulan.. da besar da.. cakap memang pandai tapi masih ade pelat lagi.. suka usik adik Dhiyaa… Kakak tak bleh tengok adik main sensorang.. mula laaa panjang akal nak ngusik… kalo stakat usik tuh bleh tahan lagi.. tapi, kadang2 sampai tolak kepala.. jatuh kat lantai.. kesian adik..

skang nih.. senang je nak buat si kakak diam.. gertak je kata nak anto gi umah umi… hahahaha!!… dan2 tuh dia jadi baik.. tapi melalak jugak laa… tak nak gi umah umi… tak nak gi umah umi… kadang2 tuh sampai tertido dia merajuk tak nak kena anto kat umah umi… umi tuh pengasuh depa…

yang adik plak… suka sangat bangun pagi2 buta… time nak bangkit mandi gi keja tuh dia da bangun da… besau je mata… time tuh jugak laaa dia suka ngusik si kakak.. on the way gi umah umi.. si kakak masih tido lagi.. time tuh laa si adik tarik rambut… usik hidung … macam2 sampai si kakak ngamok…

eh! adik da nak setahun daa.. sekejap je rase.. macam baru semalam je beranakkan dia…. kadang2 geram tengok gelagat adik.. dia paling suka dengar lagu Najwa Latiff feat Sleeq tuh.. alaaa.. untuk dia tuh…. dengar je intro, kepala adik da start goyang da… bila masuk part ‘untuk dia’ tuh mula laaa adik tepuk2 tangan…. si kakak slalu cakap lagu adik…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Post Navigation