Assalamualaikum wbt..

Sebelum ni aku ada blogkan pasal banjir di kampung aku kan? Alhamdulillah! keadaan kampung aku sudah pulih seperti biasa. Tiada lagi banjir di mana-mana..

Cuma, bapa aku je yang belum sihat sepenuhnya lagi.. Aku tak de cerita pasal bapa aku kan? Aku pun sebenarnya tak tau sangat sakit apa.. Yang aku tau, adik ipar aku cuma bagitau bapa aku masuk Hospital Queen Elizabeth II.. sakit macam dulu katanya… tak pe laa.. aku rasa aku faham.. Tapi sekarang, bapa aku da dipindahkan balik ke Hospital Beaufort.. Tolong doakan untuk bapa aku ye… Semoga dia kembali ceria seperti dulu-dulu… Ok! cerita macam tak de kena-mengena dengan tajuk di atas.. Tak pe.. abaikan je… saja nak selit juga…

Back to tajuk la kan… aku rasa semua orang pun tau kan yang Semenanjung Malaysia sekarang sedang mengalami cuaca yang agak panas dan kering… Catuan air pun suda bermula.. Itu semua sebab empangan yang semakin kritikal keadaannya… Siang-siang da la panas… bawa sampai ke malam pula tu… Adoiii!!! bukan nak mengeluh… aku tau… Allah SWT sedang menguji kita… Panas di dunia pun kita da tak tahan… apatah lagi panas di neraka sana….

Tapi, daripada kita mengeluh sana-sini pasal cuaca yang panas tu.. apa kata kita sama-sama amalkan doa ni…

doa minta hujan

Kalau ada 40 orang yang baca doa ni.. mana la tau diperkenankan doa kita kan?…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Post Navigation