Sorry all!.. baru ade masa nak update blog.. hehe.. so bz laa.. tak sempat nak update… da masuk hari ke-23 da kan kite beraya?.. *tengok kalendar*.. aku ade nak share ngan korang nih… hehee..

aku tau korang tak jeles pun.. saje jerr nak tunjuk kat korang… aku bukan ler fanatik CT.. tapi, 1st time aku jumpa CT face to face.. mak aiii!… lawanya dia… terpegun wei…. skin dia memang cantik… body pun cantik…

gambo kat atas nih, time CT datang ke majlis sambutan aidilfitri kat opiz aku.. kat IPK Selangor tuh… aku mane pernah fulltime wei… tapi, disebabkan CT… aku tunggu sampai habis event… sampai tak ingat makan ko… kenyang semacam jerr… letih dok mengejar CT… hahaa…

bukan CT jerr.. Apek ngan Nash pun ade tau… tapi, gambo ngan depa aku malas lerr nak upload kat cnie.. cerr korang try tengok kat fb aku… aku ade upload kat sane kalo x silap… hehehee…

Lama gilerr aku tak update blog kan? hehehe.. malas yang amat ok!.. penat pun ye gak.. kalo update lump sum terus bleh tak? hahaha…

Ok..ok.. citer pasal raye.. tahun nih kami raye berempat.. last year kan aku tgh memboyot… tema baju? dark brown lerr ape lagi.. aku bukan obes obses ngan kaler ok! tapi, aku tak tau sejak bile aku minat ngan kaler nih.. dolu2 aku minat kaler merah.. oren.. tapi, skang nih.. minat aku lebih pada kaler dark brown nih… aku tak tau nape.. tapi kan.. aku rase kan.. aku nampak cam sweet jerr bile pakai kaler nih.. *kompom korang muntah ijo*

raye kali nih, tak de laa citer yang best2.. tapi tak de laa macam last year.. korang pun tau kan ape jadi ngan raye kami last year?.. Mr.Hubby ngan si kakak kan kena chicken pox.. Alhamdulillah! tahun nih dapat jugak aku beraye ngan family…

korang kan tau aku fly balik kampung 18/8 tuh.. sampai KKIA dalam kul 3.30pm la lebih kurang.. tapi, dok tunggu cousin aku anto kete.. sampe dekat kul 6.00pm gak nunggu.. jalan jem katenye.. settle kan ape yang patut kat KK.. pas tuh baru balik Beaufort.. tuh pun, kite orang tak terus balik.. kite orang tunggu cousin aku tuh abis keje & konvoi balik Beaufort.. terus amik adik aku dari tempat keje dia.. Balik2 tuh plak.. hujan… sampe umah kalo tak silap dalam kul 9.00 – 10.00 lebih skeet rasenye.. tapi, yang tak bestnye, sampe2 je kat umah.. yang ade cuma bapak ngan adik aku yang no.2 je.. adik ipar aku ngan anak dia da tido.. laki dia (adik aku ler tuh) blom balik keje lagi.. mak aku pun tak balik lagi.. dia sebok menjahit kat kedai.. kalo bleh, aku nak sume orang ade time malam raye tuh.. tapi nak buat camne.. kan best kalo malam raye tuh 1 family dok gotomg-royong masak untuk raye..

1st raye tuh, kami beraye kat umah mama tua (nenek aku – mak kepada mak aku) kat Kg.Kukut.. Kat mane? kat Beaufort laa.. Dapat lerr beraye dalam 6-7 buah rumah..

then, 2nd raye tuh kami beraye kat kampung saudara sebelah bapak aku plak kat Papar.. Ade laa dalam 10 – 11 buah rumah jugak rasenye.. raye sakan ko… si kakak ngan adik dapat gak lerr collect duit raye.. hehe.. mak pak depa yang seronok sbenonyerr..

3rd raye.. lepak umah jerr… tido…. eh! tak.. petang tuh kite orang gi beraye kat rumah makcik aku kat seberang.. sebelum nak g rumah makcik aku tuh, aku siap order nak soto ok… hahaa… 2 hari sebelum tuh lagi aku dah order…

4th raye, singgah benoni jap… actually nak drop mak pak aku jerr.. tapi, dah terlanjur sampai… singgah lerr umah pakcik aku kat situ.. tapi depa laki bini tak de la plak… da naik keje… yang ade anak ngan menantu depa je.. nak tak nak.. singgah jugak lerr… sembang2 jap.. pas tuh kite orang cau… gi KK… stay KK sampai hari Sabtu.. 25/8…

Kat KK, kite orang tak gi jalan mane pun.. jalan2 kat Pasar karangkraf kraftangan tuh jerr.. Pasar kraftangan korang tak tau kat mane? hurmm.. actually, tempat tuh name dia memang Pasar kraftangan.. tapi, orang lebih familiar kalo sebut Pasar Philippines… Camne bleh dapat name ke depa.. tuh aku tak tau… Jalan2 amik angin kat blakang tuh.. sampai ke Suria Sabah.. jalan kaki jerr.. tak jauh mane pun.. kalo naik teksi.. dia charge 12 hengget tau…

Kite orang sampe jugak lerr ke rumah terbalik kat Tamparuli tuh.. tapi tak de ape pun.. kite orang amik gambo dari luar jerr…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...