Buah melaka

Buah Melaka atau dikenali juga dengan nama Onde-onde.. 1st time aku buat ni… tapi, Inchek Hubby kata aku punya buatan sama macam orang jual kat kedai… gula melaka sikit.. kedekut katanya… Hahaha! Dahlah inti sikit… kecil pula… katanya lagi… Takkan aku nak buat sebesar-besar mulut aku ni… nanti si kakak

Nasi kuning

Hari Sabtu lepas, aku buka balik e-mail yang @yanmie hantar kat aku… Nak tahu e-mail pasal apa? Ni hah! resipi nasi kuning… Dah lama dah aku minta resipi ni daripada @yanmie tapi tak berkesempatan nak mencuba… So, petang tu juga aku try masak…  Nasi je yang aku masak.. lauk-pauk semua

Kek Batik…

Memandangkan hari ni hari Khamis.. dan, diwajibkan memakai baju batik kepada mereka yang bekerja dengan kerajaan.. So, aku ingin mengambil kesempatan ini untuk berkongsi hasil resipi yang aku dari Hasue @ sue-hasue.blogspot.com sebab aku tak pakai baju batik hari ni.. cutting lari.. hehehe!… kongsi resipi kek batik pun jadilah… Ok! bahan-bahan

Kuih Getas

Ingat lagi tak pasal kuih getas yang tertumpah garam tu… Ingat? Ingat tak?.. hurmm.. kalau tak ingat, tak apa. Oleh kerana frustrated.. aku cuba buat sendiri. Alhamdulillah! menjadi.. cuma, sebab aku kurang sabar… sira gula tu melekit dan tak melekat…¬†Ok! kamu mesti nak tahu apa bahan-bahan yang diperlukan untuk menghasilkan

Kek Pisang

Wah! sejak-sejak preggy ni, rajin sangat buat kek. Baby dalam perut ni teringin nak makan kot.. Hahaha!.. Jangankan baby dalam perut, mama dengan kakak dia pun sama. Kalau si kakak tu… kek..kek.. nak..nak.. itulah yang dia cakap bila nampak kek..  Nak resipi? Boleh! hal kecil je.. Bahan-bahan yang diperlukan; 2

Scroll Up