Kuih tarap!

Aku dah bosan. So, saja nak baca balik entry-entry lama.. Sebenarnya, tak de idea nak update blog.. hehehe! tapi, tertengok pula gambar ni.. Aduh!.. yang dalam entry ini… Betul-betul bikin panas.. Siapa suruh kau gatal tangan pergi belek-belek entry lama tu? kan kau sendiri juga yang gigit jari… Bila tengok

Buah melaka

Buah Melaka atau dikenali juga dengan nama Onde-onde.. 1st time aku buat ni… tapi, Inchek Hubby kata aku punya buatan sama macam orang jual kat kedai… gula melaka sikit.. kedekut katanya… Hahaha! Dahlah inti sikit… kecil pula… katanya lagi… Takkan aku nak buat sebesar-besar mulut aku ni… nanti si kakak

Nasi kuning

Hari Sabtu lepas, aku buka balik e-mail yang @yanmie hantar kat aku… Nak tahu e-mail pasal apa? Ni hah! resipi nasi kuning… Dah lama dah aku minta resipi ni daripada @yanmie tapi tak berkesempatan nak mencuba… So, petang tu juga aku try masak…  Nasi je yang aku masak.. lauk-pauk semua

Ambuyat..

Siapa ada tengok Nona 2 minggu lepas? Nona ada tunjuk cara-cara nak masak dan makan ambuyat ni.. Gila! membuatkan aku teringatkan kampung je… Dah lama aku tak makan ambuyat ok!… nak makan kena tunggu my mom datang sini… harap-harap dia ada bawa… Cuma 1 je yang kurang… dalam Nona tu,

Mengidam sotong bakar

Aku ada buat entry pasal ni kan sebelum ni? Ok! aku ini ada sedutan daripada entry tersebut… selebihnya, kau baca sendiri… tiba-tiba hidung aku terhidu sesuatu.. Terus terbayang dalam kotak fikiran aku… Sotong bakar! Mengapakah hidung ini menjadi semakin sensitif? Aku tercari-cari dari mana datangnya bau itu.. Tapi, tidak ketemu.

Scroll Up