Aku sendiri confused! Apa tajuk lagu ni sebenarnya? Siapa dia atau Siapa-siapa itu? tapi, seriously… lagu ini menjadi favorite aku.. Ada orang kata itu lagu tahun 40-an.. ada yang kata itu lagu tahun 50-an… aku tak pasti.. apa yang aku tahu… Encik Google¬†memberikan aku keputusan yang ini…

Lirik lagu Siapa Dia..
by Adibah Noor..

Mana dia
Siapa dia
Ini dia
Siapa dia

Siapa siapa itu
Memandang pada aku
Hatiku terharu
Teringat kau selalu

Siapa siapa itu yang memandang pada aku
Ah hati rasa terharu bimbang rasa selalu
Gelora dalam kalbu

Renungan dari mata mu meresap di jiwa aku
Pandai kau berlagak sungguh kau bijak
Rasa hati ku tergoda tertawan
Bila melihat wajah rupawan
Hati ku jiwa ku kini tertawan

Siapa siapa itu yang memandang pada aku
Ah hati ku terharu teringat kau selalu
Siapa siapa itu yang memandang pada aku
Hati rasa terharu bimbang selalu
Gelora dalam kalbu

Gembira hati rasa bila bahgia tiba
Hidup bersatu kasih berpadu
Kekal abadi hidup semati

Rasa hati ku tergoda tertawan
Bila melihat wajah rupa oh

Siapa siapa itu memandang pada aku
Hati ku terharu teringat kau selalu
Siapa siapa itu yang memandang pada aku
Ah hati rasa terharu bimbang rasa selalu
Gelora dalam kalbu
Gelora rasa kalbu

———————————–

1st time aku dengar lagu ni tahun lepas rasanya… Member office aku kat Subang punya phone ringtone.. so, aku pun mintalah dia bluetooth-kan lagu ni… Makanya, sampai sekaranglah lagu ini menjadi aku punya phone ringtone… Lagu ni memang mudah menarik perhatian sesiapa sahaja… Hahahaa!… si kakak pun suka dengar lagu ni…

Aku memang gila game.. Macam budak-budak kan? Hahaha! nak buat macam mana.. Inchek Hubby pun gila game juga.. tapi, dia tak layan game yang macam ini.. dia layan strategy game

Time mengandungkan si kakak dulu, aku asyik layan game je.. Sampaikan si kakak pun sekarang dah pandai layan game… Pantang tengok papa dia menghadap lappy… nak agem.. nak agem.. katanya.. nak main game-lah tu…. Mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan?…¬†
Kalau dulu, aku selalu dapatkan koleksi game daripada Kak Nurul… Dia tokan besar ok! External hard disk dia penuh dengan koleksi game je… Hahaha!… tapi, sekarang… tidak lagi… sebab aku dah tahu nak cari kat mana… Lagi pun, nak jumpa Kak Nurul pun dah susah dah sekarang.. sejak aku dah pindah bangunan baru ni… memang payahlah nak jumpa…. Kalau ada peluang pun, hari Jumaat je… itu pun, kalau…
Berbalik kepada cerita game tadi… 1 cd tu ada banyak game.. tak rugi beli… haha!… aku ni, bukan setakat layan game kat pc.. game hand phone pun aku layan juga… tapi, yang tak best-nya game kat hand phone tu… kena charge data.. Mahal!

Kalau ada masa nanti, aku ingat nak ke Plaza Masalam.. Macam dah lama tak ke sana.. nak buat apa? nak tengok stock-lah! Aku memang selalu beli cd game kat sana… sekali beli sampai 2 cd kau.. hahha!… Tapi, tak tahu bila nak pergi.. Kena tengok mood Inchek Hubby juga… Tak pun, time dia rajin nak shopping raya tu… bolehlah jeling kiri-kanan kan? mana tahu ada kedai jual cd game… hehee… sambil menyelam minum air kata orang… tak salahkan? sesekali kita nak juga entertainment.. macam aku, aku lebih suka menghadap game untuk mengurangkan stress.. Ada orang pula, stress je pergi shopping… dah lepas shopping tu pun, stress lagi.. macam mana kau tak stress? kau tengoklah bil yang kau dah belanja tu berapa banyak… kan mendatangkan stress tu?.. hehehe… Ada juga yang mengurangkan stress dengan makan. Hahaha!… kadang-kadang je aku buat… kau? stress je makan… stress je makan… bila berat badan naik.. hah! stress lagi? itulah kau… apa-apa pun yang kita lakukan sebenarnya tidak mampu untuk menghindarkan diri daripada stress.. Hanya kembali kepada tuhan sajalah jalan terbaik untuk menghindarkan stress… Terpulang!

Tapi, betul! dengan menghadap game je baru aku dapat release tension… kepala otak kita ni nak guna lama.. kalau 24 jam sehari kau menghadap kerja yang tak settle-settle.. boleh jadi gila kau!… So, pilihlah jalan yang terbaik…¬†

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...