Assalamualaikum wbt…

Agak terlalu lama senyap dalam dunia blog kan? Sebenarnya, aku telah selamat melahirkan sepasang bayi kembar pada 17.03.2014 melalui kaedah cesarean. 16.03.2014 warded di Hospital Sg. Buloh.. Alhamdulillah! 9 bulan lamanya membawa perut yang besar dan berat.. Akhirnya, mereka lahir ke dunia..

Sebelum melahirkan si kembar, hati tertanya-tanya.. mampukah aku? macam mana aku nak jaga 2 orang bayi serentak? aku bukannya seorang yang sangat penyabar.. Tapi, aku positifkan minda.. Allah SWT tidak akan memberikanku anugerah yang terindah ini jika DIA tidak tahu akan kemampuanku.. Syukur! Aku sangat beruntung kerana dapat menyambung legasi kembar dalam keluarga kami.. Kalau sebelum ini aku pernah buat entry berkenaan ahli keluarga aku yang memiliki anak kembar, kali ini aku pula menyambung warisan itu.. Syukur sangat..

Sepanjang mengandungkan si kembar, aku banyak membuat carian di internet berkaitan dengan kelahiran kembar. Dan, aku temui satu group dalam FB iaitu Dianugerahkan Kembar.. Dalam group tu, macam-macam maklumat yang boleh kita dapat.. Apa-apa saja kemusykilan tentang kembar boleh ditanyakan dan dikongsikan di situ.. Bertambah lagi sahabat-sahabat mayaku..

Seminggu lagi, genaplah 4 bulan usia si kembar. Tak sabar rasanya nak melihat mereka membesar..

myNazheef

myNazheef

myNazeeha

myNazeeha

Inilah gambar si kembar.. yang atas tu Nazheef. Lahir jam 9.52am. Berat 2.97kg dan panjang 51.5cm..

Gambar yang bawah tu namanya Nazeeha. Lahir lewat seminit daripada Nazheef. Berat 2.31kg dan panjang 46.5cm..

Si kembar inilah menyebabkan aku agak senyap daripada dunia blog.. Tidur pun awal.. Tak sempat nak buka laptop semua ni.. Kalau nampak aku online fb, itu pun tak bermakna aku ada depan laptop.. Aku sync kan dengan handphone aku tu.. Kalau ada yang hantar message aku tak layan tu… harap maaf je la.. nak update blog pun payah.. dok dalam draft lama sangat entry ni.. taip sikit save.. taip sikit save.. entah bila nak habis aku pun tak tau.. ayat pun da bercampur-baur da..

Ada banyak yang aku nak cerita.. tapi, masa tu membatasi segalanya.. Aku tetap rindu untuk menulis tapi apa daya? Anak-anak dan keluarga lagi penting sekarang.. Eh.. tidur lebih penting… hahaa… bila nak tidurkan anak-anak… confirmed! aku pun terlelap sama…  lagi-lagi bila da start kerja ni.. rasa macam penat je.. tambah pula bulan puasa.. nasib baiklah aku ada ambil supplement untuk membantu agar aku kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari..

Nak tau supplement apa? itu nanti kita cerita ya…

Assalamualaikum wbt…

Rasanya dah beberapa hari aku tak update blog.. Last week memang aku tak sempat nak update blog.. Busy settle kan kerja-kerja yang bakal ditinggalkan untuk suatu tempoh yang agak panjang.. Alhamdulillah! aku sudah mula bercuti pada 10.03.2014 hingga 14.03.2014.. Ambil cuti rehat sebelum berehat panjang..

Ada apa dengan esok? kau tahu tak apa kena-mengena aku dengan hari esok? Ok! esok merupakan hari ulangtahun aku yang ke….. berapa ye?.. kau tahu? hehehe.. Aku dah 3series.. so, agak-agak kau, tahun ni umur aku berapa? Try ushar kat FB aku erk… FB confirm akan bagitahu kau orang semua… hehehe

Walaupun esok adalah hari penting untuk aku…. tapi, aku lebih ternanti-nanti 17.03.2014.. Nak tahu kenapa? sebab aku akan menjalani pembedahan c-zec pada hari tersebut.. pukul berapa? aku pun tak dapat info yang tepat.. yang pastinya, aku kena masuk hospital sehari sebelum pembedahan.. dan, kalau tiada aral melintang.. tiada apa-apa masalah yang berlaku.. 17.03.2014 itu bermulalah aku punya maternity leave.. 90 hari ok!

Malam ini, Mr. Hubby nak belanja makan pizza.. Ini semua sebab Kakak Zahraa yang request.. Hahahha! dapatlah juga mama kau orang merasa makan pizza ye kakak… dah kebetulan esok kan birthday mama kau orang… tumpang sekakilah ye… sebelum bersalin ni, makanlah apa yang kau nak makan… esok dah bersalin… kenalah pantang makan ye…. jangan pantang jumpa or pantang nampak pula ye… hehehe

Eh! aku baru perasan sesuatu.. Rupanya banyak peristiwa yang penting untuk diingat dalam bulan Mac ni… 1st, birthday kakak jatuh pada 04.03.2014.. 2nd, of course lah my birthday yang jatuh pada hari esok… then, 17.03.2014 nanti… akan hadir 2 lagi cahaya mata yang bakal menyerikan kehidupan kami sekeluarga…. In Shaa Allah! Doakan yang terbaik ye untuk aku… doakan agar segalanya dipermudahkan…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...