Assalamualaikum uols..

Aku pernah janji nak update blog kan? tapi tak terupdate2 pun kan.. menyampah je rasa kan? Ok laa.. today aku cuba jugak curi time utk update blog.. Actually, tak de apa2 yang menarik pun dapat dikongsikan bersama ngan korang..

hurmmm.. cuma, semalam ada 1 kes nih.. kat ATM Machines.. Tak ramai pun yang beratur nak amik duit tuh… yang jadi masalahnya, acik kat depan aku tuh plak.. banyak nau kad yang nak dijolok ke dinding tuh… hangin aku wei… aku tunggu punya lama… ingatkan jolok 2 kad da settle da… ghopenye ada 3-4 kad lagi tunggu turn nak dijolok kat dinding tu… bengang ok! last2 aku pindah kat ATM Machine yang ada kat sebelah tuh.. charge RM1.00 sbb bank lain kan… pedulik laaaa… aku memang pantang betul bila orang dok terhegeh2 jolok dinding kat depan aku… nasib baik laa tak kena maki ngan aku…. aku ingat nak suruh dia bawak skali ngan tong2 duit tuh….

ok! abis pasal bengangkan kes semalam… Citer lain la plak..

Bulan Rejab dah sampai.. maknanya bulan Ramadhan tak lama lagi la tuh nak menjenguk kita… Aku skang nih tengah mengganti puasa yang terlepas hari tuh… sambil2 tuh puasa sunat senin khamis… temankan mr.hubby tuh laa… kejap je kan masa berlalu… macam baru je masuk bulan Muharram… skang da Rejab… pas tuh Syaaban… pas tuh?……………. korang da ganti blom puasa last year?… kang kena bayar fidyah…

Anak2? semua ok jer…

minggu depan aku coti seminggu…

ke mana?

tunggu laaa ye entry akan datang…

itu pun kalo aku rajin nak update…

update nih pun curi2 time jerr kat opiz… time rehat ok… bukan time keje…

Hari nih da masuk hari ke-2 tahun 2013.. Hari nih jugak merupakan hari pertama aku bekerja di tempat baru..(bangunan lama gak).. Aku try buat yang terbaik.. tapi idak ler nak tunjuk pandai kan…. kang naya plak aku kang…

22/1/2013 nanti genap 10 tahun aku berkhidmat ngan gomen nih… eh! tahun nih coti aku da tambah lg 5 hari la… balance coti last year ade 5 hari gak…. owh! maknanye aku ade 30 hari coti untuk tahun nih.. tahun nih gak da bleh isi form KUP.. hhuhu! best2…

Ok! berbalik kepada kejadian hari nih… disebabkan hari nih aku baru jer report duty kat sini… aku ngantuk giler ko tau… rase bosan pun ade… mungkin sebab aku da biase keje kat tempat yg sunyi sepi kot… aku blom bleh adapt persekitaran kat sini… mungkin sbb 1st day kot..

seminggu dua nnt ok la kot kan? itu pun kalo aku masih stay kat sini kan? mane tau ade rezeki dapat kuar dari sini plak kan?.. Insya Allah!… korang pun kena la doakan aku ye.. bukan aku tak suka keje kat sini.. tapi, banyak benda yang aku tak patut cerita kat sini.. cukup aku ngan depa2 je la yang tau… korang tak perlu tau lg kot buat masa nih…

nih sbb aku bosan kot.. tuh yg sempat update belog tuh.. time rehat nih ok… kalo aku rajin nanti2 aku update lagi laa ye…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...