Assalamualaikum wbt…

Rasanya dah beberapa hari aku tak update blog.. Last week memang aku tak sempat nak update blog.. Busy settle kan kerja-kerja yang bakal ditinggalkan untuk suatu tempoh yang agak panjang.. Alhamdulillah! aku sudah mula bercuti pada 10.03.2014 hingga 14.03.2014.. Ambil cuti rehat sebelum berehat panjang..

Ada apa dengan esok? kau tahu tak apa kena-mengena aku dengan hari esok? Ok! esok merupakan hari ulangtahun aku yang ke….. berapa ye?.. kau tahu? hehehe.. Aku dah 3series.. so, agak-agak kau, tahun ni umur aku berapa? Try ushar kat FB aku erk… FB confirm akan bagitahu kau orang semua… hehehe

Walaupun esok adalah hari penting untuk aku…. tapi, aku lebih ternanti-nanti 17.03.2014.. Nak tahu kenapa? sebab aku akan menjalani pembedahan c-zec pada hari tersebut.. pukul berapa? aku pun tak dapat info yang tepat.. yang pastinya, aku kena masuk hospital sehari sebelum pembedahan.. dan, kalau tiada aral melintang.. tiada apa-apa masalah yang berlaku.. 17.03.2014 itu bermulalah aku punya maternity leave.. 90 hari ok!

Malam ini, Mr. Hubby nak belanja makan pizza.. Ini semua sebab Kakak Zahraa yang request.. Hahahha! dapatlah juga mama kau orang merasa makan pizza ye kakak… dah kebetulan esok kan birthday mama kau orang… tumpang sekakilah ye… sebelum bersalin ni, makanlah apa yang kau nak makan… esok dah bersalin… kenalah pantang makan ye…. jangan pantang jumpa or pantang nampak pula ye… hehehe

Eh! aku baru perasan sesuatu.. Rupanya banyak peristiwa yang penting untuk diingat dalam bulan Mac ni… 1st, birthday kakak jatuh pada 04.03.2014.. 2nd, of course lah my birthday yang jatuh pada hari esok… then, 17.03.2014 nanti… akan hadir 2 lagi cahaya mata yang bakal menyerikan kehidupan kami sekeluarga…. In Shaa Allah! Doakan yang terbaik ye untuk aku… doakan agar segalanya dipermudahkan…

Assalamualaikum wbt..

Sebelum ni aku ada blogkan pasal banjir di kampung aku kan? Alhamdulillah! keadaan kampung aku sudah pulih seperti biasa. Tiada lagi banjir di mana-mana..

Cuma, bapa aku je yang belum sihat sepenuhnya lagi.. Aku tak de cerita pasal bapa aku kan? Aku pun sebenarnya tak tau sangat sakit apa.. Yang aku tau, adik ipar aku cuma bagitau bapa aku masuk Hospital Queen Elizabeth II.. sakit macam dulu katanya… tak pe laa.. aku rasa aku faham.. Tapi sekarang, bapa aku da dipindahkan balik ke Hospital Beaufort.. Tolong doakan untuk bapa aku ye… Semoga dia kembali ceria seperti dulu-dulu… Ok! cerita macam tak de kena-mengena dengan tajuk di atas.. Tak pe.. abaikan je… saja nak selit juga…

Back to tajuk la kan… aku rasa semua orang pun tau kan yang Semenanjung Malaysia sekarang sedang mengalami cuaca yang agak panas dan kering… Catuan air pun suda bermula.. Itu semua sebab empangan yang semakin kritikal keadaannya… Siang-siang da la panas… bawa sampai ke malam pula tu… Adoiii!!! bukan nak mengeluh… aku tau… Allah SWT sedang menguji kita… Panas di dunia pun kita da tak tahan… apatah lagi panas di neraka sana….

Tapi, daripada kita mengeluh sana-sini pasal cuaca yang panas tu.. apa kata kita sama-sama amalkan doa ni…

doa minta hujan

Kalau ada 40 orang yang baca doa ni.. mana la tau diperkenankan doa kita kan?…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...