Assalamualaikum wbt…

Rasanya dah beberapa hari aku tak update blog.. Last week memang aku tak sempat nak update blog.. Busy settle kan kerja-kerja yang bakal ditinggalkan untuk suatu tempoh yang agak panjang.. Alhamdulillah! aku sudah mula bercuti pada 10.03.2014 hingga 14.03.2014.. Ambil cuti rehat sebelum berehat panjang..

Ada apa dengan esok? kau tahu tak apa kena-mengena aku dengan hari esok? Ok! esok merupakan hari ulangtahun aku yang ke….. berapa ye?.. kau tahu? hehehe.. Aku dah 3series.. so, agak-agak kau, tahun ni umur aku berapa? Try ushar kat FB aku erk… FB confirm akan bagitahu kau orang semua… hehehe

Walaupun esok adalah hari penting untuk aku…. tapi, aku lebih ternanti-nanti 17.03.2014.. Nak tahu kenapa? sebab aku akan menjalani pembedahan c-zec pada hari tersebut.. pukul berapa? aku pun tak dapat info yang tepat.. yang pastinya, aku kena masuk hospital sehari sebelum pembedahan.. dan, kalau tiada aral melintang.. tiada apa-apa masalah yang berlaku.. 17.03.2014 itu bermulalah aku punya maternity leave.. 90 hari ok!

Malam ini, Mr. Hubby nak belanja makan pizza.. Ini semua sebab Kakak Zahraa yang request.. Hahahha! dapatlah juga mama kau orang merasa makan pizza ye kakak… dah kebetulan esok kan birthday mama kau orang… tumpang sekakilah ye… sebelum bersalin ni, makanlah apa yang kau nak makan… esok dah bersalin… kenalah pantang makan ye…. jangan pantang jumpa or pantang nampak pula ye… hehehe

Eh! aku baru perasan sesuatu.. Rupanya banyak peristiwa yang penting untuk diingat dalam bulan Mac ni… 1st, birthday kakak jatuh pada 04.03.2014.. 2nd, of course lah my birthday yang jatuh pada hari esok… then, 17.03.2014 nanti… akan hadir 2 lagi cahaya mata yang bakal menyerikan kehidupan kami sekeluarga…. In Shaa Allah! Doakan yang terbaik ye untuk aku… doakan agar segalanya dipermudahkan…

Assalamualaikum wbt..

Semua orang mesti terujakan bila dapat tahu mengandung bayi kembar.. In Shaa Allah! ada la rezeki Allah SWT nak bagi tu.. Pernah tak kau buat susur galur keluarga kau kot-kot ada yang kembar?..

Apa yang aku tau,  Nabi Adam A.S dan Hawa ada 2 pasang anak kembar.. Maknanya, susur galur keturunan semua umat manusia itu memang ada kembar.. Jadi, kau jangan cakap yang keluarga kau tak de yang kembar..

Ok! dalam keluarga aku pula.. both of my mom and my dad memang ada keturunan kembar.. My dad’s side lagi ramai yang beranak kembar… Nak aku list down tak?.. hahaha

1st, Makcik Noni (adik my dad) – anak kembar perempuan (seiras).. da besar da.. sekolah menengah kot.. aku pun tak ingat… hehehe… sebab last aku jumpa budak kembar ni last 2 years kot.. time raya… da bujang da…

2nd, Makcik Maina (cousin my dad) – anak kembar perempuan (tak seiras).. pun da besar… sekolah menengah juga kot.. kembar yang ni lagi lama aku tak jumpa.. last aku jumpa salah seorang je kot.. itu pun time aku punya majlis kahwin 2008… lama kan?

3rd, Kak Ngah ( cousin aku ) – anak kembar tak seiras (sepasang).. da besar juga ni… da sekolah menengah kot… time depa da besar-besar ni aku tak pernah jumpa.. tapi time depa ni kecil-kecil dulu selalu juga aku jumpa.. aku lama juga duduk rumah nenek depa ni.. time tu tengah tunggu result STPM…

4th, sorang lagi cousin aku nama Rashid – anak kembar dia perempuan (seiras).. baru 7 bulan rasanya.. kecil lagi… tu pun aku dapat tau melalui FB wife dia…

who’s next?… hahahaha… kita tunggu…………………

My mom’s side pula.. ramai juga yang ada anak kembar.. aku cuma list down setakat yang aku tau laaa ye…

1st, adik bongsu arwah bapa tua aku ( bapa kepada my mom ) kembar sepasang.. Kalau aku tak silap laa… pusara sebelah rumah arwah tok aku kat kampung je… ¬†**kalau silap informasi, harap dapat diperbetulkan…

2nd, cousin my mom (her mom’s side) pun ada kembar juga… kembar sepasang… my mom pernah jadi baby sitter untuk budak kembar ni.. depa memang selalu sangat la datang rumah… da sekolah menengah juga rasanya budak-budak ni.. tak pun, da habis sekolah..

Ok! itu antara yang aku tau laa both of my parents’s side..

Dan, kau jangan terkejut pula… my hubby’s side pun ada kembar juga… yang paling dekat tu hah! kakak ipar aku yang nombor 2.. kembar seiras…

Kau agak-agak peluang aku macam mana?… Kalau kau rajin tengok FB aku.. mungkin kau tau sesuatu… tapi, kalau kau pun sejenis macam aku.. malas nak tengok FB.. kau pun tak tau juga la kan… hehehe……..

update : actually aku terlupa! ada seorang lagi cousin aku yang beranak kembar… Cousin aku yang duduk kat Puchong tu.. Atey.. anak dia kembar perempuan.. seiras..

new update : tambah lagi seorang. Cousin aku. Kak Su, adik kepada Kak Ngah yang ada anak kembar tuh. Setakat nih, dia la satu-satunya ada anak kembar lelaki. Seiras pula tuh.. Tahniah Kak Su. Tak sempat jumpa si kembar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...