Assalamualaikum wbt..

Eh! rupanya da genap setahun aku tinggalkan PDRM… Apa-apa pun, segala suka duka sepanjang aku berkhidmat dengan PDRM.. akan aku simpan dalam hati… Yang baik, akan terus dikenang.. yang buruk?… biarlah berlalu pergi… tak perlu dikenang….

Genap setahun tinggalkan PDRM.. bermakna genap setahun juga la aku berkhidmat di sini.. Aku seronok bekerja di sini.. Walaupun baru setahun, aku terasa seolah-olah sudah bertahun-tahun berada di sini.. Kawan-kawan seopiz semua gila-gila.. tak kira la yang tua.. opss! yang senior atau yang muda… semuanya ok! termasuk la boss besar aku tu.. Mana nak cari boss yang macam gitu? yang boleh makan semeja dengan orang-orang macam aku.. macam engkau? Aku respect boss aku yang ni… Dia antara boss terbaik yang pernah aku jumpa…

Serious! ini bukan nak bodek… tapi, kalo engkau duduk kat sini.. kat opiz ni… confirm! engkau tak nak pindah keluar da.. ada yang keluar sebab naik pangkat.. tapi sanggup datang balik dan tolak untuk naik pangkat… hah! engkau tengok penangan dia macam mana?…. Kalau boleh, aku pun nak duduk kat opiz ni sampai bersara… huhhuu!

Assalamualaikum wbt…

Entah… sampai je aku kat office pagi nih… rajin pula nak buka blog.. baca blog.. dan, tetiba…. mouse terhenti di sini… blog seorang sahabat maya yang aku tidak berkesempatan untuk bertemu di dunia realiti.. tapi, walaupun begitu… beliau banyak membantu aku di dunia maya… beliau banyak memberikan nasihat-nasihat yang sangat berguna kepada aku sepanjang penglibatan aku dalam dunia penulisan blog..

Teratakarmoo, milik seorang blogger yang lebih dikenali dengan nama Jejai ataupun Jai Ramlee… teratakarmoo kini kosong.. ditinggalkan oleh pemiliknya yang telah pergi buat selama-lamanya… AlFatihah buat beliau.. semoga tenang di sana…

Teratakarmoo, terlalu banyak cerita tentang makanan… dan, aku tak boleh lupa tweet pagi beliau… Nasi Lemak… bila makan nasi lemak… serta-merta teringatkan beliau…. hurmmmm……

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...