Korang… aku memang nak diet.. nak sangat! tapi kan, aku tak bleh laa… kalo aku diet nanti, sape nak beli makanan kat cafe tuh? sape nak beli makanan kat pasar malam tuh? kalo aku tak de.. mesti kurang sorang customer depa kan?.. aku kesian kat depa.. kalo aku tak beli kat tempat depa… nanti mesti pendapatan depa kurang kan?

Aku memang tengah diet.. tapi, mata aku nih pantang nampak makanan… semuanya aku nak.. hah! camne? bila da makan, maka berterusan laaa makan sampai kekenyangan.. pas tuh berat naik… baju banyak da sendat.. mengeluh plak kan?

Aku cuba gak control makan.. tapi, memang tak bleh laa… ape yang korang kate tak elok tuh.. tuh jugak lerr yang aku nak makan.. hah! camne? korang kate makanan segera (fast food) tak elok untuk kesihatan kan? tapi yang tuh jugak aku cari..

Tapi kan korang… aku da lama tak makan nasik time memalam.. kadang2 jerr.. tuh pun kalo aku balik kampung hubby kat TTJ sana tuh… syorga makanan okey! tak bleh kalo tak makan.. nanti perut masuk angin..hehhe

serius! kali nih aku serius nak diet… betul! aku tak tipu… tapi kan, aku segan nak kecik kan hati orang bila depa ajak aku gi makan.. lebih2 lagi makan free… aku pantang… pantang tolak… kalo aku tolak kang.. kalo depa kecik hati camne? aku tak bleh… lagi pun, kalo aku tolak… sape nak tolong depa habiskan makanan tuh semua? orang2 tua pun slalu pesan kan? rezeki jangan ditolak.. musuh jangan dicari… hah! camne? aku terpaksa makan jugak demi nak menjaga hati depa tau… tak nak laa nanti depa anggap aku nih musuh plak kan….

**hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...