Korang pernah tak keje ngan boss yang suka sangat bagi keje last minutes?

Aku?

Pernah…

Dolu laaa.. time aku kat Putrajaya lagi.. ade 1 boss nih.. dia suka bagi keje last minutes.. tapi, bukan slalu laaa.. kadang2 jerr… Transparent aku cakap wei… skang aku sangat rindu moment itu.. bukan rindu kat boss tuh ok! jangan salah faham tau…

Aku rindu cara keje yang begitu… Lagi 15 minit aku nak balik.. dia datang daa bawak file.. suruh aku buat keje… alamak! kaco betul laa boss nih.. huhu.. tapi.. tuh dolu2 laaa… Boss aku tuh slalu (*dibace bukan slalu) bagi aku keje last minutes.. aku da prepare nak balik da… time2 tuh laa dia muncul kat depan aku… mintak itu.. mintak ini… buat itu… pinda ini.. macam2 ok!… macam2 keje nak kena buat last minutes…

Walaupun boss aku tuh suka bagi keje last minutes.. tapi, dia tak biarkan aku buat sorang2 tau.. dia tetap akan pantau keje2 aku… kadang2 dia dok sebelah tengok aku buat keje.. bila cam gitu kan.. aku mula laa rimas.. aku tak suka betul laaa ade orang berdiri sebelah aku time aku tengah sibuk buat keje… aku jadi serba tak kena… buat itu salah.. buat ini salah… isk….. tak suka!

Tapi kan, bila aku fikir2 balik.. ade baiknya jugak boss last minutes nih.. sebabnya, kita akan sentiasa alert ngan dia… sebelum dia suruh kite buat ape2.. baik kite prepare dulu… time dia nak tuh.. terus je bagi…

korang plak camne? boss camne yang korang suka erk??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...