Assalamualaikum uols..

Pernah tak dengar pasal sup bawang goreng? Bukan sekadar sup ok.. memang jadi pebret aku kalo makan sup bawang goreng nih… Alaa.. sup biasa je.. sup ayam yang korang slalu makan tuh.. aku suka bubuh bawang goreng lebih dalam sup tuh.. biar jadi macam bubur bawang goreng…

supbawang

Kalo sup kosong tanpa ada bawang goreng, tak de selera aku nak hirup.. confirm tak abis.. tapi, kalo bubuh bawang goreng dalam tuh… perghhh!!!! hingga ke titisan terakhir aku hirup… bubuh plak cili potong.. bubuh kicap… memang terangkat wei… skang nih plak kan.. aku suka bubuh jeruk bambangan dalam sup tuh…

Imagine laa apa rasanya… Sup ayam + cili potong + kicap + bawang goreng + jeruk bambangan… hahahaha.. jeruk bambangan tuh sejenis buah yang boleh diperolehi kat kampung halaman aku…. nun jauh di seberang laut sana… nanti aku check ye kot2 gambar jeruk tuh ada ke tak dalam blog nih…

kiriman

hah.. tuh la dia jeruk bambangan… rasa dia masam skeet laa… tapi aku tetap suka…

Boleh dikatakan weekend je memang aku masak sup… sebab aku ada 2 orang anak kecil yang suka sangat makan ngan sup… tapi, bila da slalu sangat masak sup.. bosan plak… nak jugak tukar menu.. masalahnya, mama korang nih tak rajin… hahaha.. aura rajin masak tak sampai2 lagi…

Tengok laa nanti ye.. kalo aura rajin tuh da meresap dalam diri mama korang nih.. nanti kita google resipi sama2 ye kakak.. adik…

Jom tido…. esok mama korang nih nak keje.. korang plak kena gi umah umi korang… tunggu sampai mama ngan papa datang jemput korang kat umah umi ok….

Ambuyat? ape tuh? korang mesti tertanya2 kan? ape dia ambuyat tuh.. ok!.. click sini, sini dan sini ok!… pas nih, kompom korang tau ape dia ambuyat tuh.. Korang pi baca kat sana la erk… aku malas nak taip panjang2.. huhu..

 

Last week, aku saje jerr taip2 perkataan ambuyat kat youtube tuh.. aik! ade rupanya…

 

harap2 pas nih bleh la aku try masak sendiri… hehehe…

selama nih kan… aku cuma harapkan mak aku je yang masakkan untuk aku.. aku suka makan.. tapi, nak masak tak reti… hehe… Insya Allah! pas nih aku try laaa…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...