Assalamualaikum wbt..

Morning semua orang.. Konon-konon nak cabar diri-sendiri untuk update blog sehari sekali. In shaa Allah! Jadi, untuk yang pertama kali selepas update itu hari.. aku namakan sebagai Cabaran 7 hari.

Oh.. ya.. tau tak kenapa aku pilih Shaklee walaupun banyak lagi supplement yang ada.. Apa-apa pun, meh sini aku bagitau macam mana aku boleh jatuh cinta ngan shaklee nih.. sampaikan jadi pengguna tegar.. tidak dapat dinafikan..

Mungkin ada yang tau aku talasemia carrier.. mungkin juga ada yang tak tau.. aku da suspect aku ada talasemia since 1st pregnant.. tapi tak gi check.. orang lain datang check up sebulan sekali tapi aku 2 minggu skali… aiyok.. penat ok.. time tuh aku tak yakin sangat laa… ape jer ubat yang nurse bagi.. aku telan.. ape jerr nasihat nurse or doctor.. aku follow.. tapi hb still low tapi tak de la sampai bawah 9.. time nih aku da tau da pasal shaklee tapi tak de hati lagi nak amik or nak join… alhamdulillah! bersalin x de tumpah darah.. walaupun c-zec.

2nd pregnant, 2011… hb still low.. kali nih baru aku buat talasemia pun screentest… yes! memang talasemia carrier… bila da tau ada talasemia tuh.. aku tak jatuh cinta lagi ngan shaklee… tapi aku still dengar orang bercerita pasal shaklee.. masih bersyukur sebab dapat bersalin normal dan tiada pertumpahan darah berlaku. Alhamdulillah!…

ok! 2013… aku disahkan pregnant.. kembar! arghhhh…. terkejut bukan kepalang… check up plak hb still low… drop sampai 8.5… siap naik ambulan gi hospital klang ok…. sampai sana… doctor pakar skali pun tak de buat apa-apa pun kat aku… dapat la merasa penginapan percuma semalam… esoknya discharge sebab doctor cakap NO NEED TRANSFUSION…..

Insaf!…. dan-dan tuh jugak aku contact member nak order b-complex ngan dia… member blogger juga… tuh sekilass.com punya owner… memula disuggestnya amik bcomp ngan vitalea.. tapi vitalea kan aku tak boleh amik.. tukar plak ke vita c… tapi vita c plak tak de stok… tuka vita e… ok! pasal vita e nih… sebenarnya ibu pregnant tak boleh amik pun… tak pe… kita maafkan dia.. ececehhhh… dia pun baru lagi ngan shaklee nih… tapi alhamdulillah.. babies pun sihat je… Nopa nih laa orang pertama yang aku contact nak beli shaklee.. senang konon sebab abang ipar dia 1 opiz ngan aku… hehehe…. take advantage betul laaa….

bila da amik bcomp nih… memang rasa ada kelainan juga laa… sihat segar ok!.. tapi hb still tak boleh capai atas 10… Redha je laa.. ye laa.. ko kan bawa 2 orang dalam tuh… dorang share la tuh… Alhamdulillah… 17.03.2014 2 hari selepas birthday aku yang ke …. (teka sendiri).. lahir laa babies comel ke dunia.. c-zec jugak… dan, syukur lagi skali.. tiada pertumpahan darah berlaku… (baca : tumpah darah) malahan dalam pantang skali pun… sebelum operate, hb 10.11… 2 hari lepas tuh ada drop banyak jugak laa… sampai 7… time tuh baru laa doctor suruh nurse masuk darah 1 beg.. nak menghabiskan 1 beg tuh azabnya…. patient yang masuk darah sama time ngan aku da abis masuk darah da dalam jam 2 petang cam gitu… tapi, aku???….. cucuk jam 8.30 – 9.00 pagi.. jam 6.30 petang baru habis…. menangis wei… korang tau laa macam mana sakitnya masuk darah tuh.. aku ingat masuk air tak de laa sakit gitu… penginapan percuma 6 hari 5 malam kot.. (walaupun.. padahal pakai GL n kena top up sendiri sebab subsidi kerajaan tak cukup untuk cover… hahah)

ok! macam mana aku boleh terjebak ngan shaklee nih? sebelum sampai seruan masuk hospital, aku da order siap-siap ngan member sorang nih… kenapa bukan ngan nopa? aku tak order ngan nopa sebab nopa pun macam aku.. tengah menghitung hari…. tak nak laa nyusahkan dia… so, aku pun order ngan member yang namanya tinie badri.. aku kenal dia lama dulu kat asamboi.org… pas tuh, aku add dia kat fb sebab asamboi jugak… aku order ngan dia set berpantang.. dan, dia berjaya menjerumuskan aku ke alam shaklee….. maka jadi laa aku ahli shaklee… aku join shaklee sebab banyak benefit yang aku dapat… tau la kan bila ada anak kembar nih… sorang-sorang bangun nak menyusu… susu plak pada awal-awalnya agak kurang memberangsangkan… tapi, aku start amik ESP + Ostematrix… Alhamdulillah! plus plak berurut ngan kak nab.. penghasilan susu agak memberangsangkan dan bangun pagi tak de rasa penat ataupun mengantuk… sampai sekarang aku masih consume ESP + Ostematrix…

yang paling aku suka ngan group shaklee adalah pengisian rohaninya… tak pernah lagi aku jumpa mana-mana MLM yang memberi penekanan dalam pengisian rohani.. Aku ada join 3 group.. SGW, OMS dan OSF… Aku sendiri sedar perubahan sedikit demi sedikit dalam diri ini… solat 5 waktu.. alhamdulillah! walaupun ada ketikanya tertinggal jugak.. tapi bila da tertinggal tuh, gantikan la… qada’…. sinki kat rumah nak kata sentiasa bersih tanpa pinggan mangkuk pun.. tak jugak… Inshaa Allah! akan cuba perbaiki diri dari masa semasa…. suatu masa, aku akan bercerita lebih tentang ini…..

Rinn Azrinah – 0122676315

Pengedar Shaklee bagi kawasan Alam Budiman, Nusa Rhu, Cahaya SPK, Sunway Kayangan, Bukit Jelutong dan kawasan-kawasan yang berhampiran.

C.O.D : Kompleks PKNS, Plaza Alam Sentral, Sacc Mall, dan kawasan-kawasan yang berdekatan.

S.ID : 1144820

 

Assalamualaikum wbt..

Sorry! Aku tak sempat nak update apa-apa pun kat blog padahal dah target nak update blog setiap hari.. Bukan sengaja tak nak update.. anak-anak kat rumah ni marathon demamnya.. yang kakak admit kat hospital.. yang kat rumah ni lain lagi..

Ok! Last week aku ada join webinar dengan mama rin.. aku rasa korang lebih kenal kot kalo sebut master Azrin Mohd.. memang banyak input yang aku dapat sepanjang sesi tersebut.. cuma, macam mana aku nak mulakan..

Target dah set dah.. yang lima waktu tu pun adakalanya hampir-hampir terlepas, macam mana aku nak kejar target yang lain? Aku tau.. hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.. aku bukan tak nak.. aku nak sangat.. tapi aku juga bukan superMOM yang boleh buat tiga empat kerja dalam satu masa..

Janji dengan Allah swt pun terkadang culas.. ini kan pula janji sesama makhluk.. ampunkan aku ya rabb.. aku agak stress sedikit 2-3 malam ni.. sorang-sorang meragam. Letak yang itu, ini pula melalak.. tidur pun dah tak menentu.. boleh kata tak sampai sejam pun tidur.. belum sempat nak bermimpi sampai ke bulan.. menangis pula sorang-sorang..

Aku bukan nak mengeluh.. tak! Tak sama sekali.. cuma aku minta diberi ruang.. aku perlu kekuatan untuk menghadapi ini.. selagi anak masih belum discaj.. selagi itu aku rasa tidurku tidak lena..

Mungkin Allah swt sedang menguji aku barangkali.. redha dan pasrah.. Allah swt tidak akan menguji aku kalau Dia tidak tahu akan kemampuan setiap makhluk ciptaanNya..

Dah.. dah.. tak nak stress lagi.. kepala sakit jadinya.. aku perlu hilangkan sakit kepala ini… mana dia vitamin b-complex? Mana dia ostematrix aku?

Hanya dengan sebiji vitamin b-complex dan 4 biji ostematrix.. InsyaAllah! Akan mampu mengurangkan sakit kepala… Sejak consume vitamin b-complex dengan ostematrix ni, aku dah jarang sakit kepala.. klinik pun macam lama tak pergi… kalau ada pun, bukan sebab sakit kepala.. itu atas sebab-sebab lain..

Terima kasih kerana memperkenalkan aku dengan shaklee…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...