MEMBESAR DENGAN SIHAT

Anak mama Zahraa dah besar rupanya.Dah berlari… Dah pandai memanjat…Tapi, yang nyata dia nampak agak degil…Sekiranya dia berkehendakkan sesuatu….Maka itulah pintanya…. Cuma dia masih belum pandai menyebut perkataan dengan betul..Diajar sebut ‘papa’…. ‘ayah’ juga yang disebutnya…Jangan disebut ‘ngangan’…Nak & tak nak…. sebutannya sama saja… ‘nanak’…Makan jadi ’ememem’…

BIBIR ANGELINA JOLIE

Entri sebelum ini berkisahkan tentang jatuh.Hari ini, barulah mama berkesempatan meng-upload gambar tersebut. Nampak tak bibir Zahraa sebelah bawah tu?Mama tengok dah macam bibir Angelina Jolie dah…Sebelum ini, bibir sebelah atas jadi mangsa.Sekarang, bibir bawah pula….Nak marah pun tak guna….Dia takkan faham kenapa kita marah dia….

DUGAAN BERPUASA

Perghhh!!!…. tajuk tak boleh tahan. Actually, aku sedang berpuasa ganti…opsss!!… terlepas sudah… Alhamdulillah!.. setakat ini, aku berjaya menghabiskan puasa sehari setengah. Masih ada balance 5 hari setengah. Boleh pula main kira setengah-setengah. Macam kembali ke zaman kanak-kanak riang ribena je aku rasa. Untuk information, office aku bersebelahan je dengan pantry.

JATUH LAGI

Masih tiada entri bergambar.Minggu lepas mama sekeluarga balik ke TTJ.Seperti biasa, trademark Zahraa bila masuk rumah atuk dia…. melalak…Tapi, dah lama-lama tu ok je dia…Dah boleh gelak-gelak dah..Dalam tengah seronok gelak-gelak tu tiba-tiba…BOooOM!!…. Zahraa jatuh tersembam ke lantai…Nasib baik gigi tak bersepai…Cuma, bibir je bengkak & ada luka sikit.Dah macam

NAK TUKAR TAK?

Aku nak minta pendapat geng-geng blogger yang lain tentang masalah yang aku hadapi ini. Bukan masalah besar pun. Cuma aku masih tercari-cari template yang sesuai dengan jiwa aku. Patut tak aku tukar template baru? Aku sebenarnya cepat bosan dengan sesuatu. Tak kiralah apa pun. Tapi, aku tak bosan dengan suami

MENGAMUK…

Maaf.Tiada entri bergambar.Cuma nak berkongsi.My little Princess sekarang suka sangat mengamuk bila jaga dari tidur.Terjaga jam 2-3 pagi pula tu.Bagi susu, tak nak.Bagi bf pun tak nak.Naik pening dibuatnya.Geram juga.Bukan sekali dua Zahraa buat macam tu.Dah selalu sangat.Papa dia pun kadang-kadang marah juga.Ye lah! Dah bagi itu ini pun masih

Scroll Up